dinsdag 3 februari 2015

Vivente Voce promoveert naar eredivisie!

Vivente Voce doet, zoals zovele koren, om de vier jaar mee met de provinciale koortornooien van Oost-Vlaanderen. Een jury beoordeelt het koor en op basis van die beoordeling wordt dan een jaarlijkse subsidie toegekend. Sinds de start van Vivente Voce zingt het koor in uitmuntendheid (tussen 80 en 90%), zowel onder leiding van Philippe Benoit als Edmond Saveniers. Op de laatste tornooien in 2011 behaalde het koor uitmuntendheid mét onderscheiding. Op dat moment was ik een 2-tal jaar actief bij Vivente als assistent-dirigent.

In mei 2011 nam ik het roer over als chef-dirigent en we zongen al veel mooie projecten! Afgelopen weekend moest het koor zich weer voorstellen aan de jury. Op het programma stonden 3 delen uit "Historietas del viento" van Kurt Bikkembergs, "Entert me not to leave you" van Dan Forrest, "De ton rêve trop plein" van Morten Lauridsen en we sloten af met "The long day closes" van Arthur Sullivan. Het werd een fantastisch mooi optreden, al zeg ik het zelf. Het publiek was adembenemend stil, om na het laatste nummer los te barsten in een daverend applaus, met zelfs een luide "bravo" erbovenop.

De jury was het blijkbaar eens met het publiek: Vivente Voce werd gepromoveerd naar EREDIVISIE (meer dan 90%), en mag zich naast grootheden plaatsen zoals het Gents Madrigaalkoor (Johan Duyck), Kalliope (Sabine Haenebalcke), ...

Het was niet onze ambitie, niet onze hoop, maar het doet enorm veel deugd dat het harde werk beloond werd met de hoogste categorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten